Allt prat om föräldrapenning och politiker som inte har koll på verkligheten

Jag tycker att det var bra att regering inte fick igenom sitt förslag om fler pappamånader. Tanken var ju säkert god, men de har glömt att det kanske inte passar alla föräldrar av olika orsaker. Jag tycker att föräldrarna själva ska få bestämma över allla föräldradagarna så man kan anpassa sig efter familjensituation.
 
Regeringensförslag ökar inte jämnställheten. Eftersom jag är arbetslös så skulle hela familjen två vuxna och fyra barn få leva på min mans föräldrarpenning och det går ju inte. Så om deras förslag gick igenom så skulle jag bli utan pengar samtigt som jag blir tvungen att vara hemma tills barnet kan börja förskola. Är det jämnställdhet?
Eller är det meningen att jag ska ta med barnet till arbetsförmedlingen och söka jobb där barnet kan vara med. Det är ju inte särskilt troligt eller hur?
 
Fast det kanske är meningen att vi som skaffar barn utan att ha jobb ska skraffas?
 
Alla familjer har inte två inkomster. Sen har jag förstått att föräldrapenningen inte är anpassad efter de med egna företag heller. Sen kan det vara massa andra orsaker som gör att man inte kan dela lika.
 
Bättre förslag kan de komma med om de vill öka jämnlikheten.

sanklamp.blogg.se

Familjeliv

RSS 2.0