Allt prat om föräldrapenning och politiker som inte har koll på verkligheten

Jag tycker att det var bra att regering inte fick igenom sitt förslag om fler pappamånader. Tanken var ju säkert god, men de har glömt att det kanske inte passar alla föräldrar av olika orsaker. Jag tycker att föräldrarna själva ska få bestämma över allla föräldradagarna så man kan anpassa sig efter familjensituation.
 
Regeringensförslag ökar inte jämnställheten. Eftersom jag är arbetslös så skulle hela familjen två vuxna och fyra barn få leva på min mans föräldrarpenning och det går ju inte. Så om deras förslag gick igenom så skulle jag bli utan pengar samtigt som jag blir tvungen att vara hemma tills barnet kan börja förskola. Är det jämnställdhet?
Eller är det meningen att jag ska ta med barnet till arbetsförmedlingen och söka jobb där barnet kan vara med. Det är ju inte särskilt troligt eller hur?
 
Fast det kanske är meningen att vi som skaffar barn utan att ha jobb ska skraffas?
 
Alla familjer har inte två inkomster. Sen har jag förstått att föräldrapenningen inte är anpassad efter de med egna företag heller. Sen kan det vara massa andra orsaker som gör att man inte kan dela lika.
 
Bättre förslag kan de komma med om de vill öka jämnlikheten.

Karate gradering

Missa har graderat igen. Tyvärr kunde jag inte vara med men hennes pappa tog bilder. Jag saknar att träna karate, får se om jag börjar igen nån gång. Jag saknar även att träna bjj och skulle även vilja testa taekwondo. Kanske blir det när barnen är större och jag förhoppningsvis har lite mer energi i kroppen.
Jag hoppas att hon kommer fortsätta träna. Kul om hon får riktiga bälten en dag. Just nu heter det karatelek och är för barn mellan 5-9år.
 
Orange streck. Så nu är det bara att måla på det på bältet.

Julmys

Våran bostadsrättsförening hade ordnat lite julmys för oss boende. Det uppskattas alltid, speciellt när man har barn.
Det bjöd på julmust, glögg, pepparkaka och korv med bröd.
Den har lilla killen gillar pepparkakor.
Någon hade fixat dit två hästar som barnen fick rida på. Det är ju inte alltid man får rida runt sitt hus.
Även en liten get var med den här gången. Så söt.
Missa och geten.
Mys. Det kom även en tomte som delade ut godispåsar. Missa ville ha en med till W som hade gått hem men det fick hon inte och blev skitsur på tomten och skrek högt: Du är en dum tomte! Efter det var hon så sur så vi gick hem. Men det gick över fort.
De delade även ut lotter men vi hade hunnit hem innan dragningen. Det är så sällan jag vinner något så blev lite chockad när en tjej kom och ringde på och sa att vi vunnit.

sanklamp.blogg.se

Familjeliv

RSS 2.0