Vår

Äntligen är våren här. Igår såg jag till och med en gul fjäril och idag massa tussilago när jag åkte bil.
Idag har vi varit och handlat nya skor till dottern för hon vill inte ha vinterstövlar längre och det förstår jag. Efter det blev det en stund i lekparken. Det känns som det är det enda vi gör men baby M älskar det. Idag var det även många äldre barn ute också så stora M var glad.
 
 
Så skönt att kunna gå ut utan jacka. Jag börjar ändå bli för tjock för den så våren kommer precis lagom.
 
 
 
Hoppas att det blir sol och värme imorgon också, annars för det gärna regna massor för det gillar jag också. Då kan man vara hemma och bara mysa.
 
Just nu fastar jag för imorgon ska jag göra en glukosbelastning. Får se hur det går. Har 50% chans att få diabetes2. Jag ska nog ta och försöka sova nu och hoppas på att baby M sover hela natten.
 
God natt
 

Glad nyhet

 
Idag fick vi en glad nyhet. Våran lilla kille har fått förskoleplats. I Januari lät de hopplöst om kommunen då vi gjort en miss i ansökan när de ändrade reglerna i kommunen. Våran pojke hade åkt ur deras 4 månaders garanti och de visste inte hur det skulle lösas. Men tydligen lyckades de göra det ändå.
 
Så nu har jag fått lite hopp om framtiden. Nu kommer jag kunna studera eller jobba osv. Jag älskar att vara hemma med honom men ingen ger mig betalt för det, tyvärr. Eftersom vi är många i familjen i för liten lägenhet så behöver vi flytta så fort som möjligt men det är hopplöst med bara en inkomst i familjen.
 
Innan lillen kom så jobbade jag inte heller. Men då var jag kopparförgiftad i flera år utan att veta om det. Jag hade fått biverkningar av min kopparspiral som utmattning, hjärntrötthet och svår värk i kroppen. Nån dag ska jag skriva ett inlägg om det, men det kommer nog bli långt.
Att ta ut kopparspiralen är nåt av det bästa jag gjort, och då hade jag ändå en sån två gånger. Jag har förlorat så många år av mitt liv på grund av det.
Jag mår så mycket bättre utan den. Nu lider jag bara av normal trötthet som beror på 1-åring som inte sover om nätterna. Men den tröttheten är ingenting mot den jag hade förut.
 
Vi kanske har det tufft ekonomiskt men jag känner ändå att mitt liv håller på att bli så mycket bättre. Att få en förskoleplats verkar kanske inte så betydelsefullt men det är det för mig. Blev så deppad i Januari när det såg hopplöst ut, men nu känner jag hopp om en bättre framtid för mig och min familj.

Spontanutflykt

Ibland får jag tvinga iväg min man på lite spontanutflykter när jag blir uttråkad hemma. Jag har ingen bil och körkort själv så kommer inte så långt om dagarna vilket gör att både jag och babyn blir uttråkade.
 
Tur att vi har ett friluftsmuseum i vår stad. Det finns inte så jättemycket att göra där men är mysigt att titta på djur och gamla hus. Nu hade både jätterna och fåren fått bebisar. Så otroligt söta.
 
Baby M vill inte gå där i från. Min skrek han varje gång jag försökte gå. Vet inte om det var de stora eller de små bääande varelserna som han gillade mest.
Kollar på julbocken
M och grisen.
 
För en gångs skulle kunde man se deras kaninen bra. Annars brukar de alltid gömma sig inne men nu var nog alla ute. Tyvärr han jag inte ta kort. Precis när jag skulle ta upp mobilen kom en djurskötare för att mata dom och alla kaninen försvann blixtsnabbt in. De visste vad som var på gång.
 
Det blev allfall en snabb liten utflykt. Jag kollade aldrig öppettiderna så vi hade inte så mycke tid på oss men hann nog ändå med det mesta. Baby M var nog den som uppskattade besöket mest av alla så det ska vi nog göra om. Fast vi väntar nog tills det blir varmare.

sanklamp.blogg.se

Familjeliv

RSS 2.0