Vad ska jag göra?

Min plan i år var att plugga lite kurser på högskolan så att jag kommer ifatt med poängen och kan få studiemedel så att jag kan läsa en riktig yrkesutbildning sen. Jag skulle även behöva ha ett arbete så att jag kan jobba allafall några timmar i veckan och få in lite pengar till familjen. Men som vanligt i mitt liv går det aldrig som planerat.
 
Just nu får jag varken förskola eller fritids till mina små och är därför låst till hemmet. Västerås kommun har gjort om sina regler så just nu verkar det hopplöst att få förskoleplats. Genom ett missförstånd i December så har sonen åkt ur kommunens fyramånaders garanti. Eftersom det alltid är kö riskerar han nu att få vara hemma tills han börjar skolan. Han är ett år nu. De som jobbar med förskoleplaceringen har inga svar att ge. Det här har aldrig hänt förut säger de.
 
Eftersom min föräldraledighet är slut så var planen tänkt att dottern ska börja på fritids. Det har hon längtat efter. Här får de inte gå på fritids när någon är föräldraledig. Fritids sitter i hop med skolan och de samarbetar om dagarna. Dottern har längtat efter att få börja. Eftersom hon går i ettan är det korta dagar så när hon måste gå hem stannar kompisarna kvar och leker. För några dagar sen fick jag veta att hon inte får gå på fritids förren sonen får förskoleplats. Kommunen anser att jag är föräldraledig. Sen att jag går hemma utan pengar struntar de i. Om jag nu är föräldraledig så tycker jag kommunen kan ge mig föräldrapeng eftersom jag använt varenda krona från försäkringskassan. Sonen skulle ha börjat förskola redan i oktober så jag har behövt ta ut alla mina dagar.
 
Vad ska jag göra nu? Ska jag hoppa av mina kurser? Än så länge har jag missat alla föreläsningar i min stora kurs. I en mindre kurs som startar på fredag är föreläsningarna obligatoriska. Allt känns så hopplöst nu. Inte kan jag söka jobb heller utan förskoleplats och fritids. Jobba hemmifrån, men med vad i fall?
 
Vi är även i akut behov att flytta till större, men det kommer aldrig gå utan att jag har en inkomst.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sanklamp.blogg.se

Familjeliv

RSS 2.0